Termékinformációk

Javas évkönyv 2021
Harmónia a mindennapokban a szimbólumok segítségével
Szerző: Csörgő Zoltán
Megjelenés: 2021
ISBN: 2100330202117
Állapot: Új
Termékazonosító: 3065

A könyv tartalmáról

Javas évkönyv 2021
Harmónia a mindennapokban a szimbólumok segítségével
spirálozott.
A 2021-es Javas Évkönyv – mely naptárként is funkcionál -, egy valódi életvezetési tanácsadó. Komplex, és széleskörű. Összegző információs rész található arról, hogy az adott állatövi jegynek mi a szimbolikája, az életkori analógiája, s a kozmikus, évköri és természeti helyzetéből fakadóan milyen feladatok, lehetőségek állnak előttünk. Melyek a csillagjegyhez tartozó testtájak, szervek? Milyen gyógynövények mikor gyűjthetők?
Valaha az évet a Nap járása alapján négyfelé osztották. Az év hónapokra osztása is a kozmikus erőkhöz igazodott, amit eredetileg a Napnak az Állatöv következő jegyébe lépése jelzett. A Javas évkönyv ezért nem a hónapok utóbbi időben megszokott rendje szerint teszi követhetővé az idő alakulását, hanem az asztrológiai jegyeket veszi alapul. Az év kezdete is a Nap „életéhez” igazodik, ezért a Nap, a fény születése jelzi – a hajdani szoláris alapú naptárakhoz igazodva – az év kezdetét.
A névnapoknál feltüntettük – fekete betűkkel – a ma általános szokás szerinti neveket, mellettük pirossal jelennek meg ősi neveink a magyar, hun, török népek hagyományaiból.

A szerző művei