Termékinformációk

Intelmek és tanítóbeszédek
Szerző: Eckhart Mester
Megjelenés: 2000
Kiadó: Farkas Lőrinc Imre
Terjedelem: 196 oldal
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1536

A könyv tartalmáról

Intelmek és tanítóbeszédek
 
Aki el akar jutni lényének legnemesebb szintjére és a legfelső jónak, magának Istennek a szemléletére, az meg kell hogy ismerje az önmagában és a7őt körülvevő minden dologban rejlő legmagasabb lehetőséget. Csak ott jut el valódi önmagához. Ezért, kedves embertársam, ismerd meg önmagad! Ezzel többet érsz el, mintha a terem¬tett világban ható összes erőket ismernéd. De hát miként tudod saját magadat megismerni? Két dologra figyelj:
Először is vizsgáld meg, hogy áll nálad a helyzet a külvilág érzékelésével. A szem egyaránt kész meglátni rosszat és jót. A fül nemkülönben, meghallja a jót is meg a rosszat is. S ugyanúgy viselkednek a többi érzékszervek is. Ezért komoly elhatározás kell ahhoz, hogy odafordulj a jóhoz.
Nézzük ezután a belső érzeteket. A lélekben ható nemes erők között vannak alacsonyabbak és magasabbak. Az alacsonyabbak a magasabbak rendelkezésére állnak, de ugyanakkor a külső érzékszervek szolgálatában is. Azért vannak a külső érzékszervek közvetlen közelében, hogy mindazt, amit a szem meglát, a fül meghall stb., azonnal továbbítsák a megkívánásnak.