Termékinformációk

Ngöndro
Szerző: Karmapa
Megjelenés: 2014
Kiadó: Tar
ISBN: 978-615-5495-00-7
Terjedelem: 52 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2303
Ár:
Ár:1,000 Ft

A könyv tartalmáról

Ngöndro

Az élet végső célja, értelme az, hogy kifejlesszük osztatlan és végtelen tiszteletünket minden egyes lény iránt. A legjobb módja annak, hogy ezt a minőséget megvalósíthassuk, a gyakorlás, illetve az, ha határtalan nagylelkűséget tanúsítunk mások felé a testünkkel, beszédünkkel és tudatunkkal.
A nagylelkűség mellett sok bátorságra, türelemre is szükség van ahhoz, hogy valóban megértsük önmagunk körülményeit, a saját lényünket, helyzetünket, viselkedésünket, beszédünket, és ami a legfontosabb, tudatállapotunkat.
Első lépésként ezért látnunk kell a megvilágosult tudat nagyszerű tulajdonságait, valamint a megvilágosodás ösvényének és a megvilágosult szellemi mestereknek a kvalitásait. Ezt a célt szolgálja a ngöndro vagy alapgyakorlatok ösvényének négy különleges lépése.
A ngöndrot általában úgy értelmezik – amit maga a szó jelent: „előkészítő” –, mint a legelső lépést a bódhiszattva ösvény gyakorlása felé, pedig valójában mind a ngöndro, mind bármely más gyakorlat tartalmazza a buddhadharma teljes lényegét.

 

A szerző művei