Termékinformációk

A Boudhanath sztúpa és újjáépítésének krónikája
Szerző: Dusza Erika
Megjelenés: 2017
Terjedelem: 126 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2598
Ár:
Ár:1,980 Ft

A könyv tartalmáról

A Boudhanath sztúpa és újjáépítésének krónikája
 
A fotókkal gazdagon illusztrált könyv az UNESCO világörökségként számon tartott katmandui Boudhanath sztupa földrengés utáni felújítását, valamint a sztupánál zajló színes mindennapi életet és rítusokat mutatja be.
A kettőezertizenöt áprilisában történt nagyerejű nepáli földrengésben rengeteg műemlék rongálódott meg, köztük a turisták és dharmagyakorlók által közkedvelt Boudhanath sztupa. Az ország máig nem heverte ki teljesen a természeti csapást, ezért is örömteli, hogy az ikonikus építményt helyi és külföldi magánszemélyek, buddhista közösségek, vallási vezetők támogatásával egy év alatt sikerült helyreállítani.
Noha már annyiszor körbejártam a Nagy Sztupát, csak ebben az évben ismertem meg, mi is az valójában. Addig-addig sündörögtem körülötte, míg megmutatta igazi arcát. Olyan, mintha lélegezne, mintha a buddhák valóban lüktető, szeretetteli élettel töltenék meg. Azt kívántam, bárcsak másokhoz is ilyen közel kerülne ez a szent építmény, azokhoz is, akik nem tudnak Katmanduba repülni. Így született ez a könyv..., írja a szerző előszavában.