Termékinformációk

Az egyetemes szív szava
Szerző: Karma Tanpai Gyalchen Rinpocse
Megjelenés: 2015
ISBN: 978-615-80140-0-7
Terjedelem: 221 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2329
Ár:
Ár:3,400 Ft

A könyv tartalmáról

Az egyetemes szív szava

 

„A keresztények azt mondják a tudat természete helyett, hogy szent lélek. A buddhizmusban pedig azt mondjuk, hogy a tudatnak buddhatermészete, egyetemes örökké tartó béke, szabadság és szeretet természete van. A szent lélekben, buddhatermészetünkben, az egyetemes szabadság és megvilágosodás természetünkben időzzünk most! Itt végleg megbékülünk és örökre elégedetté válunk. Amikor a tudat természetében, a szent lélekben tartózkodtok, ez Isten otthona. Ez a mindenható Isten kincse. Ha Isten kincsét vagy ha magát Istent keresitek, a tudatotok természetében, a belső lényegetekben, a szent lelketekben találjátok meg azt.

(…)

A meditáció arról szól, hogy időt biztosítunk magunknak a spirituális kutatáshoz: megfigyelünk mindenkit, megfigyeljük valamennyi jelenség természetét és saját természetünket. A meditáció más néven megfigyelés. Megfigyeljük gondolataink, érzelmeink, hibáink, testünk, beszédünk és tudatunk természetét, egyszóval minden jelenség természetét, hogy megértsük mi az isteni igazság, és mi az, ami nem igaz; mi az isteni természet, és mi az, ami nem természetes.”

Tanpai Rinpocse

Ebben a szemet, lelket gyönyörködtető könyvben egy olyan élő mester szívbéli és autentikus útmutatásait olvashatjuk, aki Tibet és Nepál mellett Magyarországot is otthonának tekinti, sőt, ideje
nagy részét itt és a környékbeli országokban tölti. Tanpai Rinpocse rendszeres tanításokat ad,
hosszabb elvonulásokat tart, melyek során tanítványait a legmagasabb szintű tapasztaláshoz, a tudat tiszta természetének felismeréséhez segíti.

A színes fotókkal illusztrált könyv tanításai mind élőszóban hangzottak el az elmúlt pár évben
különböző helyszíneken. A Mester megmutatja, hogyan győzzük le a bennünk lévő „szörnyeteget”,
ami nem más, mint a hat negatív érzelem. Bevezet a gondolatok természetébe, magyarázza a Szív
szútrát, amely feltárja minden dolog végső ürességtermészetét. Megismerkedhetünk a feltétlen
szeretet kifejlesztésének leggyakorlatiasabb módszerével, a tűzszertartással, bekukkanthatunk abba a családias hangulatú terembe, ahol a Mester a tanítványaival való kapcsolatáról beszél, feltárja előttünk, hogyan figyeljük a tudatunkat, az abban megjelenő gondolatokat, érzelmeket. Autentikus tanítást ad Buddha életéről, megvilágosodásának mibenlétéről és megtudhatjuk azt is, hogyan gyakoroljunk, hogy elérjük az egyetemes megszabadulást.

 

A szerző művei