Termékinformációk

Japán shógunok titokzatos élete
Szerző: Torrente del Bosque
Megjelenés: 2005
Terjedelem: 207 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2534

A könyv tartalmáról

Japán shógunok titokzatos élete
 
A középkori Japán a titkok, a mítoszok és az egzotikumok hajdan volt világa. A felkelő Nap országának történeti és kulturális hagyatéka oly erőteljes szimbólumok sokaságát sorakoztatja fel, melyek a nyugati világ lakói számára is jól ismertek.
A lenyűgöző szépségű, egyszersmind minden más pengénél veszedelmesebb japán kard nem csupán fegyver, de jóval több annál, a tökéletes mestermunka és a tántoríthatatlan harcos jelképe, félreismerhetetlen és misztikus instrumentum. A nagy hatalmú sógunok, a hűség és a feltétel nélküli áldozatvállalás példaképeiként ismert szamurájok, a fölényes harci járatosságukat életre-halálra szóló párbajok sokaságában bizonyító kardforgatók, a fondorlatos ninják, a hadakozó földesurak mára nemkülönben ikonszerű figurákká nemesedtek, filmek és regények kedvelt alakjaivá váltak.
A könyv pusztán terjedelmi okokból sem mutathatja be a sógunátus teljes korszakát, tabló csupán, mely a legérdekesebb személyek és események, szimbólumok és történetek közt tallózik; ha úgy tetszik, hiányos mozaik, mely a teljes kép legérdekesebb és legszínesebb kockáit tartalmazza. A sógunokról és a sógunátus koráról, hadurakról, kardszentekről, szamurájokról és árnyharcosokról szóló történetek egytől-egyig lebilincselő históriák, melyek eltűnőben lévő értékeket és hagyományokat vonultatnak fel.

A szerző művei