Termékinformációk

Szókratész-kávéház - Egy friss csésze filozófia
Szerző: Christopher Phillis
Megjelenés: 2014
ISBN: 978 963 88191 4 7
Terjedelem: 239 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2198
Ár:
Ár:2,990 Ft

A könyv tartalmáról

Szókratész-kávéház - Egy friss csésze filozófia

„A Szókratész-kávéház csodálatosan mutatja be,
hogy Szókratész kérdezői módszere hogyan és miért
működik gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt.”

WASHINGTON POST
 

Christopher Phillips küldetést teljesít: feltámasztja a kérdések szeretetét, amelyet réges-régen, az ókori Athénban Szókratész keltett életre. „Phillips a filozófia diplomás Róbert bácsijaként járja az országot, kávéházakba, nyugdíjasklubokba, börtönökbe, könyvtárakba, napközi otthonokba, általános iskolákba, gimnáziumokba és templomokba látogat, és mindenhol életre hívja a kutakodás összetartó közösségeit” (Utne Reader).

Phillips nem csupán a filozófiai gondolkodás alapvetéseit vezeti elő „lebilincselő, »filozófia hülyéknek« stílusú könyvében” (USA Today), hanem elmeséli, hogy mi inspirálta vándorprogramjának elindítására, és feleleveníti a legizgalmasabb beszélgetéseket, amelyek néha meglepő, sokszor mély gondolatokat tárnak fel a szerelem, a barátság, a munka, az öregedés és az élet egyéb nagy kérdéseinek jelentéséről. Ahhoz is tanácsokkal szolgál, hogy hogyan indíthatunk magunk is Szókratész-kávéházat a környezetünkben.
 
 
 

„Egy római költő szerint Szókratész volt az első, aki lehozta a filozófiát a mennyből a földre. Chris Phillips minden bizonnyal az első, aki kivitte a térre.”

NEWARK (NEW JERSEY) STAR-LEDGER
 
 

A szerző művei