Termékinformációk

Árkádia titkos üzenete (1 db)
Kutatás a kereszténység legnagyobb rejtélyének megfejtésére
Szerző: Peter Blake & paul S. Blezard
Terjedelem: 254 oldal
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3381

A könyv tartalmáról

Árkádia titkos üzenete - Kutatás a kereszténység legnagyobb rejtélyének megfejtésére
 
Ez ​a könyv egy kutatás története, egy olyan hely utáni kutatásé, aminek nem lenne szabad léteznie. A kiválasztott, akinek megengedtetett, hogy az évszázadok során felfedje titkát, kódokat, titkos jeleket, rejtélyes írásokat és műtárgyakat alkalmazott, hogy a titok helye és lényege rejtve maradjon a be nem avatottak előtt.
A történelem által ránk hagyományozott emlékek töredékei közül kiemelkedik egy jól elkülöníthető szál. Ez a szál egy, a hagyománnyal mélyen átitatott francia hegyvidéki város papjának híres és furcsa történetét szövi egybe a templomos lovagok rendkívüli alkotásaival, illetve a középkori Francia Királysággal fenntartott kapcsolatukkal, az egyiptomiak és babilóniaiak ősi hiedelmeivel, a judaizmus hajnalával, a kortárs kereszténység lényegével, és egy hegyoldalban álló pásztorcsoportról készült festménnyel.
Peter Blake művészettörténész, akit rabul ejtett az ókortörténet, az ezoterikus írások és a legnagyobb reneszánsz mesterek festményei, végignézte, ahogy mások találgatták, milyen kód, milyen üzenet rejtőzhet mindezekben. Azonban az újra vissza és visszatérő motívumokban Blake által felismert szimbolizmus és mintázatok alapján a többi kutatóétól radikálisan eltérő végkövetkeztetésre jutott. S mindemellett felfedezett egy évszázadok óta érintetlen árkádiai hegyoldali sírt.
Ha a nyomok, amiket végigkövetett, helyesek, akkor ez a sírbolt lehet a Biblia két legjelentősebb alakjának sírhelye.
Ám az árkádiai sír, ahová eljutunk, még csak a kiindulópont. Peter Blake és Paul S. Blezard ugyanis a nyomot követve felfejti az évszázadok során titokzatosságba szőtt tudomány és vallás gazdag szövetét. A szövetet, mely számos figyelemre méltó történelmi alakot is hozzáköt a titkos üzenet rejtélyéhez. S most először fellebbenhet titkukról a fátyol…
 

A szerző művei