Termékinformációk

Az inkák öröksége
Szerző: Hugh Thomson
Megjelenés: 2003
Kiadó: General Press
ISBN: 9639459251
Terjedelem: 430 oldal
Állapot: antikvár, remek állapot
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2280
Ár:
Ár:2,700 Ft

A könyv tartalmáról

Az inkák öröksége
 

Dél-Amerika eltűnt városai mindig is erősen foglalkoztatták az emberek képzeletét. Az inka romok s más prekolumbián kultúrák emlékei szétszóródva, több ezer mérföld hosszú, jórészt ma is feltérképezetlen területen találhatók. Különösen igaz ez a Keleti-Andokra, ahol a hegyek ereszkedni kezdenek az Amazonas felé. 

Húsz évvel ezelőtt Hugh Thomson, a későbbi elismert filmrendező először indult útra a felhőkkel övezett hegyekben, hogy rátaláljon egy romra, amelyet egyszer már fölfedeztek, de azóta ismét elnyelte az őserdő. Ekkor kezdte megismerni az inka régészet különös és zavarba ejtő világát. Azóta sok távoli, letűnt városban járt a számtalan inka ösvényből álló, az Andokot átszövő úthálózaton haladva, feltárva azt, amit az inkák hátrahagytak. Egy figyelemre méltó civilizáció emlékei ezek, amelyet ma is csak részben értünk.

Lebilincselő elbeszélői stílusával Thomson beszámol olyan felfedezőkről is, akiknek a nyomába eredt: ilyen Hiram Bingham, aki felfedezte Machu Picchut; a bátor Robert Nicols, aki a legendás Paititi keresése közben lelte halálát (ez egy szent hely, a Madre de Dios területén, amely épp annyira vonzotta a felfedezőket, mint El Dorado a konkvisztádorokat),  valamint a modern kori, kiemelkedő felfedező, Gene Savoy, aki több csodálatos települést is felkutatott az utóbbi néhány évben. Ezek közül a legérdekesebb a Régi Vilcabamba, a mai Espíritu Pampa, az inka udvar utolsó menedékhelye a spanyol hódítást követően.

 

 

A szerző művei