Termékinformációk

Szkíta-magyar múltunk ragyogása
Történelmi igazságok, tanulságos mesék
Szerző: Obrusánszky Borbála
Megjelenés: 2013
ISBN: 9789638766595
Terjedelem: 160 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2432
Ár:
Ár:2,500 Ft

A könyv tartalmáról

Szkíta-magyar múltunk ragyogása  -  Történelmi igazságok, tanulságos mesék
 
„Az elmúlt évszázadban sok új adattal gyarapodott a nemzetközi szkítakutatás. Orosz és nyugati régészek hatalmas, gazdag kurgánokat tártak fel Ázsia szívében, a Tarim-medencében pedig a kínaiak különleges múmiákra leltek, de a mezopotámiai térségből, valamint a Fekete-tenger környékéről is gazdag aranykincs látott napvilágot.

Számunkra az a legfontosabb, hogy a felbecsülhetetlen értékű szkíta kincsekben a mi régi hitvilágunk és népmesekincsünk köszön vissza. A keleti, így az ukrán, orosz, török, kazah, azerbajdzsáni, mongol, stb. kutatók elkezdték feltárni az ősi szkíta, hun népköltészet és hagyomány legkorábbi rétegét. Szerencsére sok kutató kezét nem kötötte meg a 19. században futószalagon gyártott nyelvészeti elmélet (indoeurópai vagy éppen a finnugor), így a keleti tudósok büszkén vállalják rokonságukat a sumérokkal, de az Indus-völgyi civilizációt létrehozó dravidákkal is.

Jelen kötetben csak mozaikszerűen villantom fel az elmúlt néhány év legújabb régészeti és történeti felfedezéseit, a keleti kutatók műveit, rámutatok a magyar őstörténet néhány fontos kérdésére, a magyarság ősi, kaukázusi szkíta és hun kapcsolatára. A könyvből az is kiderül, hogy a mi ősi civilizációnk kisugárzott az antik görög és mezopotámiai hitvilágra”.
(Obrusánszky Borbála ajánlója.)

A szerző művei