Termékinformációk

Párhuzamos lélektanok - A buddhista pszichológia alapjai, főbb irányzatai és találkozásai a nyugati gondolatokkal
Buddhizmus és tudomány 3
Szerző: Porosz Tibor
Megjelenés: 2022
ISBN: 978-615-5935-09-1
Terjedelem: 704 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3243
Ár:
Ár:11,900 Ft

A könyv tartalmáról

Párhuzamos lélektanok - A buddhista pszichológia alapjai, főbb irányzatai és találkozásai a nyugati gondolatokkal
 

Porosz Tibornak A buddhista pszichoterápia című könyve a buddhista pszichológia gyógyításhoz kapcsolódó gyakorlati oldalait mutatta meg , e jelen műve viszont mindezek szemléleti hátterére, a buddhista pszichológia általánosabb jellegzetességeire irányítja a figyelmet.

Ebben a kötetben párhuzamos lélektanok találhatók, mert az egyes szokásos és szokatlan pszichológiai témák fel sorakoztatásakor az adott kérdések többféle megközelítése olvasható. Ennek során éppúgy megismerhetők az eltérő főbb nyugati nézetek , mint a történelmi Buddha felfogásai és a különböző buddhista iskolák nézetei, így alkalom nyílik az összehasonlításukra.

Az itt említett nézetek, szemléleti modellek lehetőség szerint a saját megfogalmazásaikkal, gondolatmeneteikkel szerepelnek, hogy azután egymás beszélgető partnerei lehessenek az Olvasó számára. Ezáltal ez a könyv kaleidoszkópnak tekinthető, mivel a nézeteket, modelleket és gondolatmeneteket követve ezek mint színes lapocskák lesznek láthatók, így azután annak, aki a könyvet a kezében forgatja, egyben minden forgatásnál a lapocskák kapcsolatainak eltérő mintázatai, összefüggései mutatkoznak meg.