Termékinformációk

Egység a kettősségben - Egy Urbán Jógi legendája
Szerző: Urgyen
Megjelenés: 2020
Terjedelem: 362 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2947
Ár:
Ár:3,990 Ft

A könyv tartalmáról

Egység a kettősségben - Egy Urbán Jógi legendája
 
Könyvünk spirituális utazás két síkon, melyek valójában nem különböznek egymástól.
Egy síkon a dzogcsen hagyomány egyik legősibb szövegét tartalmazza teljes egészében. Ez a szöveg a Tizenhét Ősi Dzogcsentantra egyike, Szamantabhadra Hat Tere. Ez az Aranykorból származó 17 ősi szöveg jóval megelőzi Sákjamuni Buddha időszakát, és a Nyingma Gyü Bum (Nyingma Tantrák Gyűjteménye) része. E műben Szamantabhadra a Minden Jó néven szerepel, ami a magyar megfelelője. Ő adja a tanítást a tanítványainak. A tanításokból
jól látható hogyan azonos a létforgatag és a nirvána, hiszen mindkettő az Ősbuddha Minden Jó tere, tehát mindig, körülményeinktől függetlenül, elválaszthatatlanok vagyunk tőle.
A másik sík egy életrajz, a mesélő életrajza, és magában foglalja teljes eddigi életét, főleg annak spirituális élményeire összpontosítva. Ezért mindezek megtalálhatók benne: sziklamászás, beavatások, álomjóga és a halál állapotának meditációja, meditációk az
elemekkel, tanítók útmutatásai, zarándokút Indiában, találkozás mesterekkel, és természetesen mindez a dzogcsen rusen-trekcsö-tögál jógájával és a sötételvonulással, vagyis az egyén és a világegyetem fényszerűségének magyarázatával fejeződik be. Ez utóbbi az összes tibeti hagyomány krémje.
Így aztán a témák sokféleségében minden olvasó találhat valami érdekeset önmaga számára! A mű váljon minden lény javára!