Termékinformációk

A Tündérek hagyatéka (1 db)
Wicca
Szerző: Yliaster Daleth
Megjelenés: 1994
Kiadó: Édesvíz
ISBN: 963-8290-56-0
Terjedelem: 351 oldal
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 948
Ár:
Ár:5,700 Ft

A könyv tartalmáról

A Tündérek hagyatéka
 
A szerzők a megszokott sémáktól eltérően, nem elsősorban a boszorkányokról terjesztett középkori rágalmakkal és a boszorkányüldözések szörnyűségeivel foglalkoznak, hanem a zöld boszorkányságnak is nevezett Wicciával, valamint azokkal a mítoszokkal, mágikus népszokásokkal, okkult tanításokkal és titkos kultuszokkal, amelyek kapcsolatban állnak vele.
A könyv első részében megismerkedhetünk a boszorkányos sajátos hitvilágával, mitológiájával, különös ünnepeivel és a boszorkányság huszadik századi újjászületésével. A második rész bemutatja a mágia ősi szabályait, a boszorkányok "éjszakai repülését", a vikingek kétféle varázsművészetét, a rúnajóslást, a nyárközepi tűzünnepet, a duridák csodanövényét, a szemmel verést, a szellemi varázslást és számos egyéb mágikus praktikát és népi hiedelmet. A harmadik rész a boszorkányság peremvidékére kalauzol el bennünket. Szóba kerül itt egyebek között a titokzatos voodoo és a hozzá kapcsolódó zombi-hit, az egyiptomi halottkultusz, az aranycsinálás művészete és a Tabula Smaragdina. A negyedik rész bemutatja a boszorkányok és mágusok segítő állatait.
A világ legkülönbözőbb helyeiről származó mítoszokban, mesékben, okkult tanításokban, vallásos elképzelésekben és örök életű babonában mind ott van a Tündérek hagyatéka.

A szerző művei