Termékinformációk

Az Aikido filozófiája
Szerző: John Stevens
Megjelenés: 2008
Kiadó: Szenzár
Terjedelem: 158 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1547

A könyv tartalmáról

A japán harcmûvészetek közül az Aikidót tartják a legmélyebb szellemiséggel rendelkezõ budó stílusnak. Gyakorlói - kezdõk és haladók egyaránt -, akik jobban meg szeretnék érteni az Aikido lényegét, elõszeretettel fordulnak e harcmûvészet filozófiai oldala felé.
Jelen kiadvány az Aikido sokkal inkább gyakorlatias és örökérvényû vetületeivel foglalkozik: hogyan tekintsünk a világra holisztikus módon, hogyan egyesítsük a testet és a lelket, illetve miképpen érintkezzünk a többi emberrel harmonikus módon.

A könyv két részre tagolódik. Az elsõ, az Aikido filozófiájáról való elmélkedés az Aikido alapítója, Uesiba nagymester tanításainak anyagán alapul. A mondások mind Uesiba Morihei beszédeinek és interjúinak megjelentetett változataiból, ma is létezõ magnószalagokról és szájhagyomány útján terjedõ történetekbõl származnak. Szó esik az Aikido alapelvei mellett az Aikido és a mûvészetek, a tantra és a társadalmi kapcsolatok párhuzamáról, mely az Aikido (harc)mûvészetét egyben életmóddá is teszi.

A második rész ennek az összetett filozófiának a gyakorlatban való megjelenését ábrázolja számos inspiráló kép segítségével.

A Japánban élõ szerzõ, John Stevens maga is Aikido instruktor, emellett a buddhizmus és a keleti kultúrák kutatója. Több, mint 30 könyve jelent meg az Aikido, a buddhizmus és a zen témakörében.