Termékinformációk

A Dao felismerése
Szerző: Liu Yiming
Fordította: Horváth Gábor
Megjelenés: 2015
Terjedelem: 122 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2400

A könyv tartalmáról

A Dao felismerése
 

Előszó
A dao az Út, mely minden ösvény mögött megbújik, az összes elv alapjául szolgáló igazi rendező elv, az összes létező mögött rejlő valódi létező. A taoizmus, a legtágabb értelemben véve, az igazság és a valóság keresése. Szűkebb értelemben véve a Kína ősi tudását hordozó hagyomány. Ez a szűkebb értelmezés azonban egyre időszerűbbé válik, mivel a taoizmus az elmúlt néhány évszázadban már kiterjesztette befolyását Nyugatra, mégpedig oly mértékben, hogy az emberi létnek már majdnem annyi területére gyakorol hatást, mint Keleten.
Nyugati nyelveken manapság számos könyv taglalja a taoizmus kapcsolatát a pénzbefektetéssel, a cégvezetéssel, az egészséggel, a gyógyászattal, a szexualitással, a tudománnyal, a pszichológiával, a művészettel, az életmóddal, a háborúval, az oktatással, a társadalommal és mindenféle vallással vagy megvilágosodásra törekvő irányzattal.
A jelen kiadvány nem tartozik az ilyen könyvek sorába, mégis tartalmaz mindegyik témából egy kicsit, sőt még többet is – több mint száz módszert ahhoz, hogy teljesen tudatos emberi lényként elérjük a valóságot. Az ősi idők zen mesterei szerint, ha valaki felismeri azt az egyedülálló Utat, mely minden utat keresztez, akkor birtokolja a kulcsot az összes úthoz, és sikert fog elérni, bármelyik út gyakorlása mellett is dönt.

A szerző művei