Termékinformációk

Az élet rendje - "Lhászai életkönyv" (1 db)
Fordította: Szántai Zsolt
Megjelenés: 2011
ISBN: 9789639444997
Terjedelem: 157 oldal
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1772
Ár:
Ár:2,500 Ft

A könyv tartalmáról

Az élet rendje - "Lhászai életkönyv"
 
Mert tanácsokat, útmutatást nem csak a haldoklóknak, az élőknek is adni kell!

Valamikor az ókorban egy indiai bölcs összeállított egy jótanács-gyűjteményt, kifejezetten azzal a céllal, hogy legyen egy olyan szabályrendszer, amelynek betartói már itt, a földön, ebben az életben megismerhetik a valódi boldogságot. Azon a vidéken, ahol ez a bölcs élt, hódítók követték egymást, akik magukkal hozták saját vallás- és eszmerendszerüket - akik meg akartak semmisíteni mindent, ami az ő elképzeléseiktől különbözött. Ezt a szabálygyűjteményt is megsemmisítették, de a könyvecske egy példányát még időben sikerült északra, Tibet földjére menekíteni.

Teltek-múltak az évek. A 19. század végén egy brit katonatiszt eljutott Tibetbe, ahol a lámák egyéb érdekességek mellett megmutatták neki ezt a titkos iratot is. Kincsként kezelték a könyvet, bár annak tartalma nem mindenben egyezett saját hitük elveivel. Talán éppen emiatt ajándékozták a katonatisztnek a dokumentumot. A tiszt Indiában egy mester segítségével lefordította, az angol szöveget pedig hazaküldte, mindenki okulására.

Az angolul az 1900-as évek eleje óta számtalanszor megjelentetett bölcsességgyűjtemény most először olvasható magyar nyelven.

A szerző művei