Citrinkő mála (23)

Citrinkő mála (23)
Termékazonosító: 1477

A termékről

Minőségi, 108 szemes citrinkő mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.

 

Mivel a nap erejét hordozza sok meleget és energiát ad, kreatív kő. Az öröm köve. Felderíti az elmét, és a lelket. Jó kedvet hoz. Tudat és gondolat tisztító, segít kibontani önmagamban a bőség, siker, jólét és a szerencse tudatosságát. Segít, hogy csak ilyen gondolataim legyenek. Segítségével megteremthetem magamnak mindazt, amire vágyakozom. Megélhetem vele az élet édességét. Növeli az önbizalmat, segíti az önkifejezést. Depresszió, félelem és nyughatatlanság kioldója. Hasznos azoknak az embereknek, akiket a külső hatások mélyen befolyásolják. Melegítő hatású. Diéta során segít kiválasztani a méreganyagokat a szervezetből Erőt ad.

 

A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.

Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.

Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.

 

Citrine is the substitute for the Yellow sapphire gem,its also known as sunhela.Citrine emits a bright, sunny energy that brightens even the darkest corner and helps one to laugh without restraint. Citrine brings about undisturbed sleep and removes fear at night.Citrine is believed to be a sleep aide, to have an effect on dreams, sleeping, dreaming, insomnia, sleeplessness, nightmares, foretelling, rest, resting, psychic development, consciousness and mental energy.Citrine has been known by New Age healers to stimulate the dream process.

According to healers, Citrines use as a stone of self-esteem .Citrine relates to its power as an instrument for protection. When self-esteem is low, it is often a result of someone elses abuse of mental or psychic power and because it is believed to dissipate negative energy, Citrine is effective. They believe Citrine can be used to bolster personal power and protect against this type of abuse.

Spiritualists credit Citrine with the power to open up channels into the inner self and the soul. Citrine brings knowledge of the ego, the soul and can result in a more grounded presence in life. They recommend the stone to men and women who seem to have lost their own will in relationships, business and life. Further, the stone will communicate survival instincts from the soul to the ego.Some have said that Citrine is excellent for ensuring the accumulation of wealth.