Gyöngy mála türkiz vagy karneol elválasztókkal (24)

Gyöngy mála türkiz vagy karneol elválasztókkal (24)
Termékazonosító: 1440
Ár:
Ár:9,500 Ft

A termékről

 
Minőségi, 108 szemes gyöngy mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.
 
A gyöngy keletkezésével kapcsolatban különféle hiedelmek léteztek. Kínában egyesek szerint a gyöngyök sárkányok agyában alakultak ki, ezért a bölcsesség szimbólumának tartották. Mások szerint a kagylók által elkapott, lehulló eső- vagy harmatcseppekből alakultak ki, de akadtak olyan elképzelések is, hogy könnycseppekből keletkeztek. Ez utóbbi gondolat a skandinávok mitológiájában is megjelenik, ahol a gyöngyszemeket a szerelem és termékenység istennőjük, Freyja megdermedt könnycseppjeiből származtatják. Indiában ugyancsak a tengerbe hulló harmat- vagy könnycseppekkel magyarázták a gyöngy eredetét. Egykoron az indiai harcosok a kardjaikra - az általuk okozott könnyek eredményének jelképeként - gyöngyszemet tettek.

Az ázsiai kultúrákban azonban nemcsak ékszerként viselték, hanem a szem-, szívpanaszok, valamint a lázzal járó betegségek gyógyítására is használták. Úgy vélték, hogy a gyöngy belső békét hoz a testben és a lélekben. Később Európában is sokan hittek benne, hogy a porrá zúzott gyöngy alkalmas a szív, a lélek és az elme problémáinak kúrálására. A hozzá tapadó babonás hiedelmek szerint egészséget, jólétet, hosszú életet és szerencsét hoz a viselőjének. Távol tartja, illetőleg elűzi a gonoszt. A menyasszony számára viszont nem ajánlott, az eljegyzési gyűrűbe foglalt gyöngy, mert sok könnyet hoz a házasságba. Ha elveszíti a fényét, veszélyt, betegséget és halált jelez előre. Felhasználható szerelmi bájitalban. Gyermektelen párnak - ha alvás előtt a párnájuk alá egy gyöngyszemet tesznek - segít a megtermékenyülésben. Gyógyítja az elmebajt, a sárgaságot, a kígyómarást és a rovarcsípést. Védelmet nyújt a cápák és a polipok ellen.

Gyönggyel álmodni, megfontoltságot jelez az új vállalkozásokban, tervekben. Az emberi lelket is jelképezi.
 
 

 
A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.
 
Pearls represents purity, innocence and integrity. They have long been considered ideal wedding gifts because they symbolize purity and innocence. In the Hindu religion, the presentation of an un-drilled Pearl and its piercing has formed part of the marriage ceremony.Pearls are said to have a strong magnetic healing power. Gem therapists believe that pearls strengthen the nerves, adrenal glands, spleen and muscular system. Pearls are also helpful with stomach ulcers. They support the intestinal tract and stimulate digestion. They also relieve fever and headaches. Pearls provide vitality and strengthen your eyes. They also help in case of calcium deficiency.