Holdkő mála (19)

Holdkő mála (19)
Termékazonosító: 1476

A termékről

Minőségi, 108 szemes holdkő mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.

 
A görögöknél és a rómaiaknál erőkristályként szolgált, amely a hold tulajdonságait itt a földön felerősíti. Befolyásolja a termékenységet és a terhességet. A holdkő több életörömöt hoz és erősíti a női kisugárzást. Támogatja az érzékenységet és nyitottá tesz a spontán ötletekre
 
 
 
 

Moonstone inA mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz. india its known as 'Chanderkant Mani'. Moonstone is substitute of pearl. Moonstone is a stone of emotional harmony and wellbeing. It has been revered for centuries in India as a stone which can bring harmony and good fortune to marriages and love relationships. Moonstone is said in crystal healing to help calm responses and avoid overreaction; enhances feminine energies, sensitivity, intuition, and psychic abilities. It is also said to bring strong energies of abundance to one's life. Moonstone is a stone of protection, especially during childbirth, pregnancy, and travel at sea. Moonstone is a stone of calm and relief from emotional stress. It is also associated with love of all kinds. Physically it aids the pituitary gland and digestive system, obesity, water retention, hormonal problems, menstrual problems. Moonstone is also used as a stand in for pearl, when pearl is not available. Moonstone is associated with the crown and third eye chakras, and sometimes with the heart chakra.

Moonstone is associated with gardening and traveler's protection. Its very good for students too. It helps in reducing the menstrual pains too.Moonstone is particularly helpful for those who work irregular hours and keep to adjust their body clock or relieving jet lag. It is a wonderful wish stone.