Rózsakvarc mála - türkiz elválasztókkal (15)

Rózsakvarc mála - türkiz elválasztókkal (15)
Termékazonosító: 1466

A termékről

Minőségi, 108 szemes rózsakvarc mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.

 
A rózsakvarc elsősorban a szívre, az érzelmekre van jó hatással. Növeli az érzékenységet, az empártiát és a szépérzéket. Támogatja a szeretere, a szerelemre való belső igényünket. A rózsakvarc erősíti és védi a szívet, kiegyensúlyozza a szívritmust. Erőteljes hatása van a nemi szervekre, támogatja a termékenységet.
Csakra: szívcsakra
 
 

 
 
A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.

 
Rose quartz is said to balance the emotions, thus giving inner peace and harmony, and to enhance one's sensitivity to beauty, art and music. It is also said to calm aggression and resentment while increasing self-esteem and self-confidence, and to enhance one's compassion, patience and forgiveness. It is said to enhance your capacity to love others and yourself.
Rose quartz is said to help treat depression and to assist in weight loss. It is said to give a clear soft complexion and to prevent wrinkles. Rose quartz is also said to aid the proper functioning of the kidneys, adrenals, genitals, liver, lungs and heart, and to increase fertility and protect against radiation. Gently energizes and creates warmth. It is also said to stimulate the imagination and the intellect and to open up the heart to inner peace, self love and self recognition. It is a very healing stone for internal wounds, bitterness and sorrows. It makes one more receptive to beauty, hastens recovery and gladdens the heart. Lifts depression, creates confidence and peace. Helps the heart and circulatory system. This lovely stone is claimed to be one of the best stones to use in the treatment of migraines and headaches of all types.
 
Rose Quartz is associated with the Heart Chakra as a crystal of Love. It attracts love and helps the wearer prepare emotionally for Love.