Szantálfa mála türkiz elválasztókkal 10 mm (5)

Szantálfa mála türkiz elválasztókkal 10 mm (5)
Termékazonosító: 1474
Ár:
Ár:7,000 Ft

A termékről

Minőségi, 108 szemes szantálfa mála türkiz elválasztókkal, 10 mm-es.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.
 
A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.
The word, "sandalwood" in English, or "chandan" in Hindi, evokes a world of ancient mystery, sanctity, and devotion.Sandalwood has an uninterrupted sacred 4,000 year history, being mentioned in ancient Sanskrit and Chinese manuscripts. The Sandalwood is a small, evergreen tree native to tropical Asia. Sandalwood has traditionally been regarded as one of the purest substances and is valued for its cooling properties and its medicinal value too. It is believed to promote tranquility as an aid to meditation.Sandalwood is very calming and cooling, it soothes pitta dosha and helps one to overcome the senses.  It is said to attract positive subtle vibrations, bring clear perception and can be used in worshiping any deit