Türkiz mála fehér gyöngyszemekkel (10)

Türkiz mála fehér gyöngyszemekkel (10)
Termékazonosító: 1436

A termékről

Minőségi, 108 szemes tűrkiz mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.
 
A türkiz önbizalmat, magabiztosságot ad viselőjének, segít az érvelésben és a véleménynyilvánításban. Növeli az alkotóerőt és a tetterőt. Erősíti a mirigyeket, a májat, javítja a keringést. A szem, a torok és a légutak problémáinál nyújthat segítséget. Segít étvágytalanságnál, stressznél és depressziónál.
Csakra: torokcsakra

 
A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.
 

Turquoise is used as a metaphysical aid  in any situation where clear communication is needed and also as an aid to eloquent public speaking.  These attributes can also be used  to open connections between friends, allowing love to flow whilst enabling true, selfless bonding. It is recommended to enhance to overall mental state of the user strengthening empathy, positive vibrations, intuition and wisdom leading to greater serenity and self- actualization. Turquoise is said to open all chakras,  permitting the attributes of love, completeness and communication to flow through the  entire being and increasing spiritual bonding.It is especially with the 5th ( throat) chakra and can also assist  in opening the 4th (heart) chakra.It is also  recommended by crystal healers for detoxification of alcohol, poisons or radiation. Also for infections, high blood pressure asthma and problems with the teeth and mouth. can be used for japas too.