Termékinformációk

A Zöldszamuráj
Egy időtlenebb világ dallamai
Szerző: Jenei Tamás
Megjelenés: 2020
Terjedelem: 390 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2960
Ár:
Ár:3,900 Ft

A könyv tartalmáról

A Zöldszamuráj - Egy időtlenebb világ dallamai
 
2019 január elején elhatároztam, hogy az év folyamán minden nap írok egy verset. Az, hogy minden nap írjak egyet, nem mindig jött össze, hisz néha elsodort az élet, másszor nem égett az a belső tűz, ami nélkülözhetetlen a versíráshoz; ellenben az, hogy minden napra írjak egyet, sikerült, hisz a nyugodtabb és ihletettebb napokon két, de előfordult, hogy három verset is megfaragtam.
A versekből áradó érzések és gondolatok évtizedek óta érlelődtek bennem, és az utóbbi években nyerték el végső formájukat; így a versek üzenetei semmiképpen sem pillanatnyi elmeháborúságok szüleményei, hanem egy olyan úton megtalált időtlenebb dallamok, lelki kapaszkodók és szellemi eligazodási pontok, amelyen bukdácsolva nem egyszer egy szakadék szélén találtam magam, megszédülve, magányosan, kétségek között hányódva.
Úgy gondolom, rátaláltam egy egyetemesebb szellemiségre, legalábbis arra az útra, mely odavezet, és ha néha még kísértenek is a kételyek és az indulatok, az út világos, „csak” haladnom kell rajta; így abban a reményben ajánlom ezt a könyvet az Olvasó figyelmébe, hogy egy-egy vers olvasása időtlenebb és békésebb pillanatokat szerezhet, melyekre előbb-utóbb mindannyiunknak szüksége lesz.